• Al ruim 11+ jaar ervaring Al ruim 14+ jaar ervaring
  • State of the art apparatuur State of the art apparatuur
  • 5 Filialen in de Benelux 5 Filialen in de Benelux
  • Gemiddelde klantbeoordeling: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

Testbank

Onlangs hebben we de overstap gemaakt naar een gloednieuwe top of the bill 4x4 geremde vermogenstestbank. Dat is nodig ook deze dagen bij nieuwe auto's die vol sensoren zitten. Voorheen konden we het nog af door alleen de voorwielen te laten draaien. Bij hedendaagse auto's is dat (helaas) niet meer mogelijk. De auto "herkent" dat de voorwielen draaien, de achterwielen stil staan en gaat vervolgens in zijn noodprogramma. Vandaar dat we zijn over gegaan tot deze mooie investering!

Deze testbank geeft ons de mogelijkheid om de hoogste kwaliteit te waarborgen van onze tuningsproducten. De R&D en klantervaring worden hiermee naar een nog hoger niveau getild dan wat het was met onze vorige 2-wieler. Naast de 4x4 aansturing zijn de remmen de grootste upgrade aan dit monster. Deze bieden ons de mogelijkheid om een voertuig zowel statisch als dynamisch te testen. De testbank is bijvoorbeeld in staat om een auto met 1000 pk dusdanig veel tegendruk te geven dat het toerental niet meer oploopt bij vol gas. Zo wordt bijvoorbeeld het beklimmen van een erg steile helling gesimuleerd. Wat is er nog vervelender dan dat je onderweg bent naar je vakantiebestemming met volgepakte auto en caravan en er gaat een lampje branden op de dashboard? Dit soort klachten zijn dus verleden tijd.

Onze testbank is uiterst secuur! De sensoren meten tot 3000 pulsen per seconden het huidige vermogen. Elk dipje, hikje, stukje oneffenheid is terug te zien in de curve. Dit biedt ons de mogelijkheid de software nog strakker op maat te maken voor het optimale rijcomfort. Beweerd wordt (ongeremd) tot op de 0,1% nauwkeurig te zijn. Om weersinvloeden uit te sluiten is er een weerstation geïntegreerd. Deze meet de huidige luchtdruk, luchtvochtigheid en uiteraard de omgevingstemperatuur.

Tevens hebben we ervoor gekozen om de testbank uit te breiden met de optie voor het testen van motorfietsen. Middels een professionele steun kunnen we het voorwiel vastzetten. Dit is over het algemeen voldoende voor het veilig testen van een motorfiets. In sommige gevallen kiezen we ervoor om achter (indien mogelijk) de motorfiets ook aan de bank te verankeren. Juist bij atmosferische motoren als dat van motorfietsen is het belangrijk dat er een goede meting wordt gemaakt inclusief het meten van de luchtbrandstofverhouding. Alleen bij een optimale luchtbrandstofverhouding wordt vermogen gewonnen. Dit is onmogelijk om zonder testbank te realiseren.

vermogenstest - dynoplot - 4x4 testbank

Tarieven

  • Rollenbanktesten in combinatie met één van onze tuningsproducten € 75,-
  • Rollenbanktesten los (zonder gebruik te maken van onze tuningsproducten) vanaf € 100,-
  • Rollenbak afhuren? Beginnend vanaf een halve dag inclusief professionele begeleiding € 300,-
  • Voor voertuigen met een 4x4 aandrijving rekenen wij een toeslag van  € 25,-

*Bovengenoemde prijzen zijn inclusief de btw.

Vul je vermogenstesten aan met onze dataloggingsservice voor nog meer zekerheid en kwaliteit: Dataloggingservice Unlimited Tuning

(Bij een chiptuning van Unlimited tuning is de loggingservice gratis inbegrepen)