• Al ruim 11+ jaar ervaring Al ruim 14+ jaar ervaring
  • State of the art apparatuur State of the art apparatuur
  • 5 Filialen in de Benelux 5 Filialen in de Benelux
  • Gemiddelde klantbeoordeling: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling: 9.6 Gemiddelde klantbeoordeling

Snelheidsbegrenzer

Tegenwoordig wordt elke auto begrensd op zijn maximale snelheid. Bij de zwaardere/grote modellen ligt dit meestal op de 250 km/u. Echter zien we steeds meer dat de motoren al op 190 km/u worden begrensd. Denk hierbij aan de nieuwe 1.6 TDI motoren uit het VAG segment. Of de 1.7 CRDI modellen van Kia / Hyundai. Uit de Ford range hebben ze bijvoorbeeld de Transit bus op 160 km/u begrensd. Of de Landrover Defender ( Ford Transit motor ) op 140 km/u.

De snelheidsbegrenzer is toegepast in de computer van de auto. Hier kan deze dus ook uit geprogrammeerd worden. Of het verstandig is i.v.m. de veiligheid, dat laten we over aan de keuze van de klant!

Bij de meeste tuningsessies verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer. Om er zeker van te zijn dat uw speedlimiter / snelheidsbegrenzer / vmax ook verwijderd wordt ( of juist niet ) vraag dit dan aan de tuner zelf tijdens de chiptuning sessie. Enkele voorbeelden van voeruigen die begrensd zijn en waar wij de snelheidsbegrenzer van kunnen verwijderen vindt u hieronder:

Merk / typeKm/u origineelKm/u na modificatie
VAG 1.6 TDI 190 km/u Onbegrensd
VAG 2.0 TDI / TFSI 250 km/u Onbegrensd
VAG 3.0 TDI / TFSI 250 km/u Onbegrensd
Kia / Hyundai 1.7 CRDI 190 km/u Onbegrensd
Citroen Jumpy 180 km/u Onbegrensd
Ford Transit 160 km/u Onbegrensd
Landrover Rangerover 200 km/u Onbegrensd
BMW M-series 250 km/u Onbegrensd
Renault Master 160 km/u Onbegrensd
Peugeot Boxer 160 km/u Onbegrensd
Peugeot 1.6 HDI 190 km/u Onbegrensd

Uiteraard kunnen we, op verzoek, de snelheidsbegrenzer ook op een ander gewenst kilometrage zetten ( dus ook begrenzen op bijvoorbeeld 120 km/u ).

Contact opnemen