We make you go faster!

Bel voor een vrijblijvende offerte - 033 - 754 9111

FAQ

Veel gestelde vragen

Wat is Chiptuning?

Chiptuning is het softwarematig aanpassen van het motormanagementsysteem. Hierbij worden de originele parameters naar ons inzicht en expertise aangepast. Heeft u een specifieke vraag omtent chiptuning dan vernemen wij dat graag.

Waarom kiezen voor Unlimited Tuning

Dat is een goeie vraag. Waarom zou je immers teveel betalen.

Daar zit vaak dan ook gelijk het verschil. Bij Unlimited Tuning wordt gewerkt met een eigen programmeur , die naargelang van de klant, direct kan inspelen op wensen van de klant.
Er kan worden gespeeld met de toerenbegrenzer, snelheidsbegrenzer en natuurlijk met het extra vermogen. Dit in tegenstelling tot wat een hoop andere “tuners” beloven.

Helaas komen we te vaak software tegen die bij lange na niet hetgeen haalt wat wordt beloofd. Hier worden standaard pakketten ingeladen en dat is iets wat tegen onze principes ingaat.
Bij Unlimited Tuning wordt dan ook altijd het originele bestand uitgelezen en opgeslagen in onze database.
De tuning wordt vervolgens dus gebaseerd op de waarden van uw auto.

Daarnaast hebben wij een klantvriendelijke omgeving ingericht. U kunt onder het genot van een lekker bakje koffie rustig werken op onze werkplek die beschikbaar is. U kunt gebruik maken van ons wifi signaal. We werken transparant, wat concreet inhoudt dat u met alles mee mag kijken totdat het programmeren begint.

Onze medewerkers staan altijd klaar om uw verhaal aan te horen, mee te denken en waar nodig te adviseren op het gebied van chiptuning.

Bij Unlimited Tuning hebben wij vertrouwen in ons product en om die reden hebben wij een service naar onze klanten toe.
Tot 2 weken na de tuning kunt u namelijk terug naar de originele software indien u niet tevreden bent over het resultaat. U krijgt dan uiteraard het volledige bedrag retour.

Is de motor na chiptuning onderhevig aan extra slijtage?

Tot op heden is bij de Normale chiptuning gebleken dat de motor niet onderhevig is aan extra slijtage. De motor zal dus evenveel rondjes kunnen draaien als een niet getunde versie. Dit is mede mogelijk omdat met chiptuning de complete loop van de motor geoptimaliseerd wordt.

Uiteraard heeft uw specifieke rijstijl een grote invloed op de mate van slijtage.

Kan chiptuning op iedere auto worden toegepast?

Het grootste gedeelte van het huidige wagenpark kan inderdaad worden aangepast. Dit kan gebeuren via de OBD-diagnose stekker of direct op de ECU ( Electronic Control Unit ). U kunt bij ons voor beide terecht.

Kanttekening is wel dat chiptuning het beste rendement oplevert op turbo aangedreven motoren.

Is de tuning herkenbaar door de dealer?

In sommige gevallen wel, maar gelukkig nog in de meeste gevallen niet. Dit ligt aan de manier waarop uw computer programmeerd dient te worden. Vraag er naar bij de tuner wat er bij uw specifieke model van toepassing is.

Kan ik chiptuning in mijn Lease-contract op laten nemen?

Een groot gedeelte van onze klanten zijn leaserijders. Niet alle leasemaatschappijen geven nog toestemming maar het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat dit gerealiseerd kan worden. Uiteraard werken wij uiterst discreet en zullen nooit uw gegevens verstrekken aan derden. Uiteraard is het altijd mogelijk om uw leasemaatschappij met ons in contact te brengen. U kunt er ook voor kiezen om dit niet te melden. U kunt immers altijd terug naar de originele settings.

Kan ik de tuning ongedaan maken?

Het is absoluut mogelijk om de tuning ongedaan te maken. Bij chiptuning wordt namelijk in alle gevallen een kopie van het originele bestand opgeslagen. Daarnaast wordt ook de tuning op kenteken bewaard. U kunt dus altijd terug naar zowel het origineel als weer terug na de tuning. Laatstgenoemde gebeurt in de praktijk vaak na het uitvoeren van een softwareupdate. In sommige gevallen kan hier een kleine vergoeding voor worden gevraagd. Vraagt u hier naar bij één van onze medewerkers.

Wordt er bij chiptuning ook mechanisch iets aangepast?

Chiptuning is enkel en alleen software matig aanpassen van het motormanagementsysteem. Uiteraard kan er ook mechanisch van alles worden aangepast maar dit is niet noodzakelijk voor chiptuning.

Waarom wordt de auto af fabriek niet getuned?

Af fabriek wordt de auto afgesteld zodat deze over de hele wereld kan functioneren. Gezien het feit dat hier in Europa de kwaliteit van een dergelijke kwaliteit is kunnen wij de software optimaliseren zonder dat de levensduur hier onder te leiden heeft.
Daarnaast brengt een fabrikant vaak meerdere modellen uit die enkel softwarematig begrenst zijn. Deze kunnen dus relatief gemakkelijk worden voorzien van een tuning. 

Gaat de auto na tuning meer verbruiken?

Integendeel. Chiptuning heeft vaak als gevolg dat de auto minder gaat verbruiken. Dit kan, bij een gelijkwaardige rijstijl, zelfs oplopen tot wel 15%.
Dit heeft te maken met het feit dat wij het rendement van de motor verhogen. Hierdoor kunt u meer energie uit dezelfde hoeveelheid brandstof halen. U kunt voor vragen hierover altijd terecht bij éé´n van onze medewerkers. 

Hoelang duurt de tuning en kan ik er op wachten?

Gemiddels duurt een tuning 1,5 uur. Indien wij van tevoren weten dat een tuning langer gaat duren zal dit in goed overleg plaatsvinden. Wachten bij Unlimited Tuning is geen straf. Onder het genot van een lekkere bak koffie, een werkplek met gratis wifi en een televisie tot uw beschikking wordt het wachten u zo aangenaam mogelijk gemaakt.

Is er een Xtreme tuning beschikbaar voor mijn auto?

Xtremetuning houdt in dat wij de grenzen van het toelaatbare iets verder benaderen dan onze normale tuning. Dit is echter niet voor iedere auto mogelijk. Xtreme tuning kunnen wij enkel toepassen op turbo aangedreven motoren. 

Is chiptuning illegaal?

Chiptuning is alles behalve illegaal. Het aanpassen van de software hoeft dan ook nergens te worden aangegeven of te worden geregistreerd. We blijven namelijk altijd binnen de daarvoor gestelde grenswaarden.